İmplant Nedir? İmplant Diş Nasıl Yapılır ve Fiyatı Ne Kadardır?

İmplant Nedir? İmplant Diş Nasıl Yapılır ve Fiyatı Ne Kadardır?
İmplant Nedir? İmplant Diş Nasıl Yapılır ve Fiyatı Ne Kadardır?
Ceramorium Özel Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi

İmplant Nedir?

implant nedir?

İmplant, diş eksikliği tedavisinde kullanılan yapay diş köküdür. Çene kemiğine yerleştirilen implantlar diş kökü gibi görev yapar. Çene kemiğiyle tam bağlantı süreci tamamlanan implant üzerine protez yapılır. Diş implantları, vücuda uyumlu olan titanyum materyalinden yapılır. İmplant dişlere vidalı dişlerde denilmektedir.

 

İmplant Nasıl Yapılır?

implant nasıl yapılırİmplantlar yapılmadan önce hasta muayene edilir ve röntgeni çekilir. Dişiniz ile ilgili gerekli ölçüler alınır. İmplantların takılması esnasında lokal anestezi kullanılır. Sadece implantın yapılacağı bölge uyuşturulur. İmplant uygulaması; ağrı, acı vermeyen bir işlemdir. Operasyon öncesinde reçete edilen ilaçların alınması, işlem sonrasında antiseptik gargaraların kullanılması ve iyi bir ağız bakımı; işlem sırasında ve sonrasında hasta konforunu artırır.

İmplant Tedavisinden Çok Korkanlar İçin Özel Bir Süreç Uygulanabilir mi?

implant tedavisinde korku ve ağrıİmplant tedavisinden çok korkan ve operasyondaki sesleri bile duymak istemeyen hastalarda sedasyonla ya da genel anestezi altında da implant uygulaması ağrısız, acısız bir şekilde yapılabilir. Hasta anestezi etkisinden kurtulduğunda herhangi bir işlem yapıldığının farkında bile değildir.

İmplant Sonrasında Neler Yaşarım?
Ağrı Hisseder miyim?
Yüzümde Şişlikler Oluşur mu?

İmplant uygulaması öncesinde ve sonrasında diş hekiminizin tavsiyelerine uyduğunuzda süreç kolay atlatılır. Yanakta hafif şişlik veya renk değişiklikleri olabilir. İlk gün fasılalı buz uygulaması şişliği azaltır. Şiddetli ağrılar görülmez, doktor tarafından önerilen ağrı kesici ilaçlar ilk gün oluşabilecek ağrıyı kolaylıkla kontrol altına almakta yeterlidir. Bununla ilgili yayınlanan bir yazımıza buradan ulaşabilirsiniz. 

İmplant Tedavisi Süreci Nasıldır?

implant tedavisi süreciİmplantın diş kökü vazifesini uzun süreli sürdürmesi için çene kemiği ile bağlantı oluşturması gerekir. Bu bağlanmanın gerçekleşme süresi 3-6 ay arasındadır. Yani implant üzerine protezin takılabilmesi için çene kemiğinize bağlı olarak belirli bir sürenin geçmesi gerekir.

Çene kemiğinin implant uygulaması için yeterli olduğu durumlarda öncelikle implant alt yapısı yerleştirilir. İlk 3 gün hafif şişlikler olabilir. Birinci hafta sonunda dikişler alınır. Sonrasında hiçbir işlem yapılmadan 3 ay implant – kemik bağlantısının tamamlanması için beklenir. 3 ayın sonunda, eğer tek aşama implant sistemi kullanılmadıysa implantın üstüne dişeti şekillendirici vidası takılır. Daha sonra protez işlemine geçilir. Protezin sayısına bağlı olarak bu süre 1-2 hafta sürebilir. Çene kemiğinin yetersiz olup ilave kemik artırma işlemlerinin yapıldığı durumlarda süre farklılık gösterir. Diş hekiminiz ayrıca yeni dişlerin rengini doğal dişlerinizle eşleştirir. İmplant çene kemiğine sabitlendiğinden kendi doğal dişleriniz gibi görünür ve işlev görür.

İmplant Tedavisi Süresince Dişsiz mi kalacağım?

İmplant tedavisi süresince yapılan geçici dişlerle implant – kemik bağlantısı gerçekleşene kadarki süreçte yaşanan dişsizlik sorunu çözülebilir. Yalnız operasyonun hemen sonrasındaki günlerde ağızdaki yara mevcudiyeti sebebiyle geçici dişlerin takılmaması önerilir.

İmplantın Üzerine Hemen Diş Yapılabilir mi?

İmplant uygulanan bölgede implantın iyileşme döneminde, implantın çiğneme kuvvetlerinden olumsuz etkilenmesi önlenebiliyorsa implant uygulamasıyla aynı anda implant üzerine protez yapılabilir. Yalnız her vaka kendine özgü olduğu unutulmamalıdır. Her vaka ya da her kişi için geçerli olan standart uygulamalar yoktur.

İmplant Tedavisinden Sonra Diş İmplantlarına Nasıl Bakılmalıdır?

İmplant tedavisi sonrası, ağız hijyenine dikkat edilmesi çok önemlidir. Rutin diş fırçalamanın haricinde, hekimin tavsiye ettiği özel ipler, arayüz fırçaları ve ağız duşları kullanılarak implant uygulanmış bölgenin temizliği sağlanmalıdır. Diğer bir önemli nokta da düzenli olarak kontrollere gidilmesidir. Önerilen kontrol süreci ilk iki yıl 6 ayda bir, daha sonrasında da senelik kontrollere gitmektir. En doğru yönlendirme hekiminiz tarafından yapılacaktır.

 

İmplant Tedavisinde Başarı Oranı Nedir?

İmplantların başarı oranları, çenenin içine yerleştirildiği yere bağlı olarak değişir, ancak genel olarak, dental implantlar % 98’e kadar başarı oranına sahiptir.

İmplant Fiyatları Ne Kadardır?

İmplant fiyatları kullanılacak olan malzemelere göre değişiklik göstermektedir. 2020 yılı için polikliniğimizin açılışına özel olarak implant diş yapımında kampanyalı fiyat politikası uyguluyoruz. Polikliniğimizde ücretsiz muayene olarak size yapılacak olan implantın tam ücretini öğrenebilirsiniz.

Sigorta İmplant Maliyetini Karşılar mı?

Genel olarak, implantlar şu anda diş sigortası kapsamında değildir. Sigorta planınıza ve / veya diş kaybınızın nedenine bağlı olarak özel bir kapsama da söz konusu olabilir. Bu konu hakkında detaylı sorularınızı diş hekiminize ve sigorta sağlayıcınıza sorabilirsiniz.

İmplant Ömrü Ne Kadardır? İmplantlar Ne Kadar Kullanılabilir?

İmplantların ömrü çene kemiği ile bağlantısı başarılı bir şekilde gerçekleşmiş ve üzerine uygun bir protez yapılmış ise hastanın iyi ağız bakımıyla orantılı olarak ömür boyu sürebilir.

İmplantı Vücut Redder mi?

İmplantlar insan vücuduna son derece biyouyumlu olan titanyumdan üretilir. Sistemik olarak sağlıklı, kemik yapısı implant uygulamasına elverişli olan herkese implant yapılabilir. Çeşitli sistemik hastalığa sahip bireylerde hastalık kontrol altındaysa hekiminin tavsiyeleri göz önünde bulundurularak implant yapılabilir. Kemiğin implant için yetersiz olduğu tespit edilirse; çeşitli kemik artırma yöntemleriyle kemik implanta uygun hale getirilebilir.

İmplant Tedavisi Herkes İçin Uygun mudur?

İmplantlar insan vücuduna son derece biyouyumlu olan titanyumdan üretilir. Sistemik olarak sağlıklı, kemik yapısı implant uygulamasına elverişli olan herkese implant yapılabilir. Çeşitli sistemik hastalığa sahip bireylerde hastalık kontrol altındaysa hekiminin tavsiyeleri göz önünde bulundurularak implant yapılabilir. Kemiğin implant için yetersiz olduğu tespit edilirse; çeşitli kemik artırma yöntemleriyle kemik implanta uygun hale getirilebilir.

İmplantların avantajları nelerdir?

İmplantların avantajlarından bazıları aşağıdaki gibidir.

Mükemmel Görünüm

Diş implantları kendi dişleriniz gibi görünür ve sizlere doğal diş hissi oluşturur. Üstelik kemikle kaynaşacak şekilde tasarlandıkları için kalıcıdır.

Biraz daha detaylandırmak gerekirse, görünüş ve his söz konusu olduğunda, diş implantları ve gerçek dişler arasındaki tek fark, gerçek dişler olmamasıdır. 

Akıcı Konuşma

Uygun olmayan protezlerde, dişler ağız içinde kayabilir ve yanlış telaffuza sebebiyet verebilir. İmplantlar, dişlerin kayabileceği endişesi olmadan konuşmanıza izin verir.

Mükemmel Diş Kökü

Dişlerinizin kökleri bir ağacın kökü gibi çenenize tutturulmuştur. Bir dişi kaybettiğinizde, kökün bulunduğu yerde bir boşluk kalır ve implant uygulaması ile bu kökler yeniden yapılmış olur.

Yemek Yeme Kolaylığı

Geleneksel takma dişler sıklıkla kayar ve çiğnemenin tadını almanızı zorlaştırır. Dental implantlar, doğal dişleriniz gibi işlev görür ve en sevdiğiniz yiyecekleri fazladan bir çaba veya acı hissetmeden keyifle yemenizi sağlar. Geleneksel takma dişlere sahip bir kişiden daha iyi ısırma kuvvetine izin verir.

Özgüven

Diş implantları gülümsemenizi geri verebilir ve kendiniz hakkında daha iyi hissetmenize yardımcı olabilir.

Ağız Sağlığı

Diş implantları sayesinde köprülerde olduğu gibi komşu dişlerin formlarının küçültülmesi/değiştirilmesi gerekmez. Komşu dişler implantı destekleyecek şekilde değiştirilmediğinden, uzun süre kendi dişleriniz ağzınızda sağlıklı olarak kalmaya devam ederler. İmplantlar üzerlerine yerleştirilen doğal bir diş iskeleti  görevi gören abutment/ dayanak ile,  komşu dişe zarar vermeden yeni dişlere sahip olmanıza olanak sağlar. Bireysel implantlar ayrıca ağız hijyenini artırarak dişler arasında kolay erişim sağlar.

Dayanıklılık

Bego İmplantlar ağız hijyeni kurallarına uyulduğunda uzun süre hatta  ömür boyu kullanılabilir.

Uygunluk

İmplantlar, protezlerin çıkarılmasında karşılaşılan rahatsızlıkların önüne geçer.

Blog

Blog sayfamıza göz attınız mı?

Ceramorium blog

Ağız ve diş sağlığı ile ilgili bilgileri bulabileceğiniz blog sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Daha Fazla
× Randevu Almak İster misiniz? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday