Kozmetik Dental Tedaviler ve Uygulamalar

Kozmetik Dental Tedaviler ve Uygulamalar

Kozmetik Dental Tedaviler ve Uygulamalar

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
Dental tedavi

Kozmetik uygulamalar, diş hekimliğinde her geçen gün ön plana çıkmaktadır. Hatta bazı televizyon programlarında, diş hekimlerinin, bir gülümsemeyi nasıl güzelleştirdiği ve beyazlattığıyla ilgili aşamalar ve prosedürler işlenmektedir.

Kozmetik dental işlemler denildiğine karşımıza çeşitli seçenekler çıkmaktadır. Bu noktada diş hekiminiz, sizin için en iyi olan alternatifin belirlenmesinde yardımcı olabilir.

Ortodontik Tedavi – sadece çocuklar için değildir. Ortodontistlere kozmetik amaçlarla başvuran erişkinlerin sayısı giderek artmaktadır. Çapraşıklığınız veya üst ön dişinizin veya dişlerinizin alt dudağınızdan daha ileride konumlanmış olması gibi bir durum söz konusuysa, diş hekiminize, bir ortodontistin size yardımcı olup olmayacağını sorun.

İmplantlar – kaybedilmiş dişi telafi etmek için tasarlanmışlardır. Sıklıkla titanyumdan üretilen dental implantlar, eksik dişin olduğu bölgedeki çene kemiğine yerleştirilirler. Köprünün aksine implant kalıcıdır. Dental implant, diş kökü gibi davranması için tasarlanmıştır ve yapay bir dişi, köprüyü veya hareketli protezi destekleyebilirler.

Diş Beyazlatma Uygulaması – renklenmiş ve/veya lekelenmiş olan dişlerin beyazlatılarak tekrar ışıldamalarının sağlandığı bir uygulamadır. Bu işlem klinikte yapılabileceği gibi, evde de yapılabilir. Ancak herkesin dişleri beyazlatma için uygun değildir. Bu nedenle öncelikle diş hekiminize danışmanız çok önemlidir.

Laminate Veneer – porselen veya farklı oranlarda porselen ve kompozit içeren hibrit materyallerden oluşturulan, ince bir kabuk görünümündeki restorasyon seçeneğidir. Kişiye özel olarak üretilir ve dişin ön yüzeyine yapıştırılır. Hafif çapraşıklığı olan, renklenmiş, kesici kenarında kırığı veya kırıkları olan ve aralıklı dişlerin tedavisinde kullanılabilirler.

Kronlar – diş hekiminin yaptığı dişi küçültme işlemini takiben, kişiye özel olarak yapılan ve tek biri dişi içeren kaplamalardır. Sıklıkla tam seramik sistemlerinden faydalanılarak, alternatif olarak ise, çiğneme kuvvetlerine dayanabilecek metal destekli porselenlerden yapılırlar. Kronlar, kozmetik diş hekimliği kapsamı içinde, ileri düzeyde çürüğü veya büyük dolgusu olan, kanal tedavili, çatlamış veya kırılmış, aralıklı ve deforme dişlere uygulanabilirler.

Şekillendirme – ”mine şekillendirme” olarak da adlandırılan bu işlemde, diş hekimi mineden aşındırmalar veya eklemeler yaparak dişi yeniden şekillendirir. Neredeyse tamamen ağrısız olan bu işlemde, anında sonuç elde edilebilmektedir.

Bonding – mineye, diş rengindeki materyallerin bağlanması işlemidir. Bu prosedür, kırık veya kırıkları olan dişlerin tamirinde kullanılabileceği gibi, ileri düzeyde renklenmesi olan dişlerin görünümünün iyileştirilmesinde de tercih edilebilir.

Kozmetik Dental Tedaviler ve Uygulamalar | Ceramorium Özel Diş Polikinliği

Yazıyı Paylaş

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
logo

Güncel Yazılar

ceramorium Diş

Bizi Tercih İçin teşekkür ederiz...

Uzman Kadro

Her biri kendi braşında uzman ekibimizle hizmet etmekteyiz.

Online Randevu

Yeni Randevu Sistemimizle Beklemeye Son.

Merkezi Ulaşım

Toplu taşıma yakın konumuyla sorunsuz ulaşım.

Engelli çözümü

Engelsiz çözümlerimizle kolayca bize Ulaşabilirsiniz.

× Randevu Almak İster misiniz? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday